fbpx

Vive le Vero, een verhaal van gigantisch mooie groei

Vive Le Vero tekent jouw kern op in een verhaal

Véronique Quintelier van Vive le Vero omschrijft zichzelf als visuele verhalenverteller. Mooi, hé? Ze helpt ondernemers en particulieren om hun verhaal visueel sterk te maken. Want een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Toevallig telt deze klantencase zo’n 1000 woorden, ahum… We kunnen niet allemaal het uitzonderlijke tekentalent bezitten van Véronique, natuurlijk. 😉

Omdat ze tijdens haar High Achievement Programma zo gigantisch mooi is gegroeid, zet ik haar ondernemersverhaal hier graag in de kijker. Laat je inspireren door deze creatieve geest!

“Al na 5 maand coaching bij Chi-An zag ik m’n omzet maal 2 gaan voor sommige maanden. Ongelofelijk! Ik weet nu: ik mag vertrouwen op m’n buikgevoel. Er zat al langer een ondernemer in mij en An heeft die er laten uitkomen.”

– Véronique Quintelier, Vive le Vero –

Vive le Vero tekent jouw kern op in een verhaal

Wat moeten we ons voorstellen bij sterke beelden? Véronique: “Ik creëer tekeningen en illustraties om (ingewikkelde) processen in kaart te brengen. Maar evengoed unieke visuals en gifs voor je social media. Ik werk altijd op maat van de ondernemer, in jouw stijl en brandingkleuren uiteraard.

Door haar ervaring in de corporate bedrijfswereld, heeft Véronique een brede kijk op je zaak. “Ken je graphic recording? Da’s een meeting visueel registreren met tekeningen, terwijl die live aan de gang is. Zo blijft de info massa’s beter hangen. Dat wil ik meer op de kaart zetten hier in Vlaanderen.”

Net om die ruime blik kiezen ondernemers en instanties voor Vive le Vero. “Volgens Stad Geraardsbergen dring ik direct door tot de kern van het verhaal. Die vertaal ik dan naar beelden op een begrijpelijke manier. Ik haal de essentie naar boven, volgens hen.”

Dat ondervond An ook, toen ze vroeg aan Véronique om een kerstkaart te ontwerpen. Het werd een Japans geïnspireerd verhaal met diepere lagen. De hele missie en visie van Chi-An zitten vervat in deze ene illustratie:

Ontwerp Chi-An verhaal

Hoe kwam Vive le Vero bij Chi-An terecht?

Véronique: “Ik ken An al langer, vanuit m’n privékringen. Toen ik fulltime zelfstandig wilde worden, voelde ik een grote onzekerheid. Hoe moest ik dat alles aanpakken? Hoe zou ik dat financieel redden? Ik wist dat ik op dat punt snel zou panikeren.

Daarom klopte ik aan bij Chi-An. Zij kon me die basis meegeven van efficiënt ondernemen. En belangrijk: met respect voor wie ik ben. Ik ben een creatieveling, mij moet je niet in vakjes of structuren duwen. Dat wringt.

An werkt vanuit mijn behoeftes, mijn noden. Dat vind ik geweldig. Ze komt niet af met formulekes of excellekes, maar stemt haar coaching af op wie ik ben.”

Zo wordt je een High Achiever!

Véronique volgde het High Achievement Programma bij Chi-An. “Op een 10-tal maanden was m’n individueel traject afgerond. Normaal is dat op 6 maand, maar we hebben het gedaan op mijn tempo. Ik was zeer onzeker, weetjewel.

Maar An heeft me enorm helpen groeien op deze vlakken:

  • Wat zijn je doelen? Persoonlijk en professioneel?
  • Hoe zet je die om in een financieel plan?
  • Met welke acties bereik je je doelen?
  • Hoe werk je efficiënt? Niet alleen digitaal, maar ook op m’n fysieke werkplek.

An helpt je de nodige structuur aanbrengen om je acties effectief te implementeren. Ze leert je werken volgens de 5S-methode, SMART doelen zetten en LEAN ondernemen.

Op live coachingdagen komt An naar jou toe. Da’s toch iets wat haar onderscheidt van andere coaches. Live heb je meer contact, zit de energie volledig anders. Face-to-face is de aandacht echt helemaal voor jou.

Soms zijn er ook online sessies, bijvoorbeeld voor de tussentijdse evaluaties. Dan blik je samen terug en kan je tijdig bijsturen. En schiet je toch eens in een paniekske, dan zijn er de emergency calls. An is altijd bereikbaar op het moment dat je haar nodig hebt.”

Hoe is Vive le Vero gegroeid?

Vive Le Vero groeide 10x sneller dankzij de business coaching van Chi-An

Foto door Véronique Quintelier

Véronique: “M’n zelfvertrouwen als ondernemer is bij mij gigantisch gegroeid. Op netwerkevents merk ik dat ik veel verder sta dan andere starters.

Ik weet perfect hoeveel er binnenkomt en buitengaat. Ik heb zicht op m’n planning, weet precies hoe vol die zit en heb m’n balans werk-privé daardoor goed onder controle.

Het ondernemen op zich en alles wat erbij hoort, heb ik geleerd van An. Ik weet waar ik nu sta, waar ik naartoe wil gaan en als er iets gebeurt, dan kan ik bijsturen. Ben niet zo snel meer uit m’n lood geslagen.

Toen ik begon met An, zei ze: “Jij kan makkelijk zoveel duizend euro binnenhalen per jaar.” Ik geloofde dat niet, maar kijk… Ik zit al 10% boven m’n vooropgestelde omzetdoel en het is nog maar maart.

Al na 5 maand coaching bij Chi-An zag ik m’n omzet maal 2 gaan voor sommige maanden. Ongelofelijk! Ik weet nu: ik mag vertrouwen op m’n buikgevoel. Er zat al langer een ondernemer in mij en An heeft die er laten uitkomen.”

Ook High Achiever worden?

“Ik raad het High Achievement Programma zeker aan, zowel aan starters als aan ondernemers die zoekende zijn. Je bent goed bezig, maar je mist focus? Het draait niet zo goed en je weet niet wat te veranderen? Je bent al 20 jaar bezig en je zit vastgeroest?

An kan je enorm goed helpen. Ze geeft je structuur, inzichten en tools. Ze houdt je een spiegel voor, maar zelf moet je ook hard werken. Soms komt het neer op ‘kill your darlings’. Dat doet effkes pijn, ja. Maar daarna heb je nieuwe energie en focus voor iets wat veel beter bij je past.

En op het moment dat je gevoel je overmant, is een An goud waard om de rust en focus in je zaak terug te brengen.”

 

***

Dankjewel, Véronique. Sterk bezig! 💪