fbpx

AnDless, van A-typisch structuurjunkie tot aromatherapie-adept

Annelies is een structuurjunkie, maar leerde toch bij van Chi-An

Annelies Delmoitié van AnDless noemt zichzelf Freelance Administratief Wonder. Maar ze is ook: ondernemerscoach, Teamleader service partner, B2B verdeler voor Amazonas én ze host haar eigen succesvolle podcast.

Annelies is een A-typische ondernemer – met trotse A, jawel. Efficiëntie is haar middle name, analytisch denken haar troef… en toch. Het High Achievement programma en het Innerlijke Ik jaartraject van Chi-An wisten haar te triggeren.

In dit klanteninterview kom je te weten wat, hoe en waarom.

Tijdens het High Achievement Programma leert An je werken met o.a. de Eisenhower matrix en het lean model. Die tools kende ik al. Toch heb ik tijdens dit traject nog veel bijgeleerd.”

– Annelies Delmoitié, AnDless –

Het A-typisch verhaal van AnDless

Annelies komt uit de corporate wereld: “Ik heb jarenlang gewerkt op sales- en marketingafdelingen binnen Procter & Gamble. Tot ik in 2014 m’n eigen freelance business opstartte, AnDless.”

“In 2015 riep Unizo Antwerpen me uit tot starter van het jaar. Tot op vandaag sturen zij mensen door die ook willen freelancen. Zo is m’n coachingtak ontstaan. Ondertussen werk ik ook met loopbaancheques.”

“Ik kruip zeer graag in de rol van Administratief Wonder, maar daar krijg ik m’n rode kantje niet in kwijt. Daarom zette ik m’n salesschouders mee onder Amazonas en Teamleader. Voor een creatieve generalist als ik is die afwisseling echt ideaal.”

Podcast thumbnail Annelies Delmoitié

De A-typische Podcast werd geboren in 2021. Annelies: “Zoveel expertise in m’n netwerk… waarom dat níet delen, dacht ik. En omdat ik veel liever tetter dan schrijf, startte ik een podcast. Zo genereer ik tegelijk ook content voor m’n website en YouTube.”

“Ik ben super a-typisch… in alle betekenissen van het woord. M’n hersenen werken anders dan anders. Ik zie bijvoorbeeld heel snel verbanden en oplossingen. Daarvoor komen mensen tot bij mij. De creatievelingen vinden me meestal niet zo leuk, omdat ik zo’n structuurjunkie ben.” (lacht)

En toch vond AnDless de weg naar Chi-An…

Annelies: “Ja, dat was tijdens een netwerkevent. An vertelde over aromatherapie en hoe ze dat in haar businesstrajecten opnam. Ik stond er nogal sceptisch tegenover, maar was toch getriggerd.”

“Het Innerlijke Ik jaartraject ging door in een klein groepje, bijna 1-op-1. Etherische oliën en hydrolaten, ik vond het allemaal wat eigenaardig. Maar nu moet ik toegeven: het werkt echt.”

“Uit dit traject kwamen dingen naar voor waarvan ik dacht: hoe weet ze dat?! Bijvoorbeeld: m’n wortelcenter is niet gedefinieerd, ik ben niet geaard. Dus An gaf me een middeltje om op m’n voeten te smeren.”

“Nu merk ik echt het verschil! Dankzij aromatherapie schiet ik veel minder snel in een kramp en krijg ik lastige zaken makkelijker gedaan.”

De businesstempel van AnDless

“Tijdens het High Achievement Programma leert An je werken met o.a. de Eisenhower matrix en het lean model. Die tools kende ik al. Toch heb ik tijdens dit traject nog veel bijgeleerd.”

“An stelt je business voor als een tempel, met een fundament, pilaren en een dak. Daar heb ik wel op gezwoegd, hoe ik mijn waarden in die tempel kon krijgen…. Ik zag het niet direct, maar An maakte het helder voor mij.”

“In het begin dacht ik: o nee, die implementatie lukt me nooit. Wanneer moet ik dat en dat nog doen? Maar An stelde me gerust, liet me inzien dat ik wel al veel deed. Die persoonlijke begeleiding vond ik zeer fijn.”

De grootste takeaway voor Annelies?

1. “M’n agenda hou ik zeer flexibel voor klanten die me fure à mesure nodig hebben. Maar ook om m’n energie te bewaken.

2. “Ik heb een chronische ziekte waardoor ik elke dag pijn ervaar. Ik moet echt zien wat ik wanneer doe. Dat plan ik wekelijks in op een groot whiteboard.”

3. “An heeft me geleerd om op m’n whiteboard te werken met kleurtjes. Welke tijd is factureerbaar, wat is privé, wat is werken AAN m’n bedrijf? Die verdeling zie ik nu in 1 oogopslag. Zeer efficiënt.”

Voor wie zijn de Chi-An trajecten ideaal?

Annelies: “Heb je zoals ik een rood-blauw profiel, dan ben je zelf waarschijnlijk al planmatig en resultaatgericht bezig. An kan je in dat geval helpen je business te finetunen.”

“De trajecten van Chi-An zijn ideaal voor gele, creatieve, extraverte mensen die moeite hebben met structuur. Zij hebben baat bij Ans knowhow en tools. Vooral het lean model is zeer waardevol.”

 

***

Een structuurjunkie in m’n trajecten? Inderdaad, vrij A-typisch… 😉 Bedankt, Annelies!