fbpx

Een zuiver lichaam in balans

Thema

Persoonlijk, Balans

Al 7 jaar volg ik zowel in de lente als in de herfst een zuiveringskuur. Dit onder begeleiding van Veerle Waterschoot en dr. Veerle Wouters.

Een detoxkuur om mijn immuniteit te versterken en alle afvalstoffen uit mijn lichaam af te voeren. Telkens 10 intensieve en intense dagen waarbij ik mezelf zowel fysiek als mentaal en energetisch zuiver.

Waarom in de lente en de herfst?

Omdat we nu eenmaal verbonden zijn met de natuur en de seizoenen. En dit de ideale tijd is om te detoxen.

In de lente worden de dagen langer, het wordt warmer en alles staat in bloei. En zoals we nu een grote voorjaarsschoonmaak houden in ons huis, kunnen we in de lente ook ons lichaam ‘opruimen’ en ontdoen van alle ‘rommel’.

Ook de herfst is perfect voor zo’n kuur. Om net als de blaadjes die vallen van de bomen, te ontgiften.

De eerste dagen gaat de zuivering altijd gepaard met een latente hoofdpijn. En een enorme wilskracht om die heerlijk geurende koffie en dat ‘boke met choco’ links te laten liggen. Maar na dag 5 snakt mijn lichaam naar meer (ontgifting en minder suiker) en kan ik mijn kuur met gemak volhouden tot het einde.

Vorige lente viel dag 11 ‘toevallig’ op Pasen. Dus wou ik mezelf belonen met een zachtgekookt eitje. Want dat is, weer geheel ‘toevallig’, het eerste dierlijke dat ik na mijn detox mag eten. Al was dat voor mij, met mijn ei-intolerantie, misschien niet echt een beloning.

Toch moest en zou ik de test doen. Want voor mij voelde die intolerantie tot dan als een barrière die er als het ware voor zorgde dat mijn levensenergie nog niet helemaal stroomde. En ik me nog niet volledig in balans voelde. Dus wou ik koste wat het kost weten of die barrière eindelijk verdwenen was. Ondanks de eventuele migraine, slappe spieren en hartkloppingen die me te wachten stonden als ik dat ei nog steeds niet verdroeg.

Eindelijk was het dan zover: mijn allereerste eitje in zovele jaren. Voorzichtig nam ik een eerste hap … wat had ik die smeuïge smaak gemist … en al snel had ik het helemaal verorberd … gewoonweg heerlijk … 

En gelukkig was van ziek zijn geen sprake. Voor mij meteen het ultieme bewijs dat mijn lichaam alleen maar baat heeft bij zo’n detoxkuur, dat mijn levensenergie eindelijk weer volop stroomt en mijn balans hersteld is.

Daarom ging ik deze herfst nog een stapje verder. Ik integreerde mijn 10-daagse detoxkuur in een 3isOne-traject, onder begeleiding van Carine Vermeiren.

De reinigingsfase telde nu 21 dagen. Weliswaar iets minder drastisch, want 3 volle weken is wel lang natuurlijk …

En ook na die 21 dagen waagde ik me aan een eitje, zonder ook maar iets van last.

Waarom ik dit nu met jou deel?

We zijn wat we eten. En dat eten bevat vaak te veel suiker en allerhande chemische bewaarmiddelen die ons lichaam alleen maar belasten. Waardoor we ons niet alleen opgeblazen of geconstipeerd voelen. Of erger nog, uitgeput en ziek.

Daarom is de juiste voeding essentieel voor een goede balans. En neen, dit is geen pleidooi voor groene sapjes. Maar wel een uitnodiging om even alle ongezonde verleidingen te weerstaan en je lichaam wat rust te gunnen. Zodat je levensenergie weer kan stromen.

Het is bovendien belangrijk om je lichaam niet alleen fysiek, maar ook mentaal en energetisch te voeden. Voor mij vormen de 5 transformatie-elementen hiervoor een stevig fundament. Ook en vooral om preventief te werken. En het evenwicht in mezelf te versterken.

Detox jij je lichaam regelmatig?
Vertel het me hieronder.

Wil je ook aan de slag met de 5 elementen? Ontdek hier hoe je kan ondernemen vanuit je innerlijke ik!

Share This