fbpx

Chi-An, mijn levensenergie

Thema

Persoonlijk

Het verhaal achter de naam Chi-An

2007 was een jaar vol veranderingen voor mezelf. Dat jaar kwam ik midden in een storm terecht. Mijn relatie zoog me leeg en ook uit mijn job haalde ik geen energie meer.

Dus vluchtte ik in de ene opleiding na de andere, op zoek naar mezelf. ‘Intuïtieve ontwikkeling’, ‘Leren communiceren met jezelf en met anderen’, ‘Effectief vrouwelijk leiderschap’, aromatherapie … Alles was goed om een antwoord te vinden op de vragen die in mijn hoofd spookten: wie ben ik, wat wil ik.

En zocht ik mijn heil in meditatie. Vele meditaties later kreeg ik het inzicht om mijn eigen zaak in bijberoep op te richten, waarin ik de dingen die ik graag deed en die me energie gaven, kon combineren. Ook de naam Chi-An kwam voor het eerst tot mij tijdens een van die sessies.

Toen ik de betekenis van ‘chi’ opzocht, vielen de puzzelstukjes samen.

Chi is namelijk een fundamenteel concept uit de Chinese cultuur en betekent levensenergie, adem, vitale energie of spirituele energie. En dat was net hetgeen waarnaar ik op zoek was, mijn eigen levensenergie.

Ik kon eindelijk de vruchten plukken van de vele opleidingen die ik tot nu toe had gevolgd. En ging aan de slag als voetreflexologe, in combinatie met aromatherapie. Ik vond mijn tweede adem en herleefde. Chi-An was geboren. 

Tien jaar later ging het licht echter volledig uit. En was het tijd om het roer helemaal om te gooien. Ik zei de corporate wereld vaarwel en werd fulltime zelfstandige. Over de bedrijfsnaam twijfelde ik geen seconde. Want ik besefte des te meer hoe belangrijk het is dat je levensenergie, je chi blijft stromen.  

Nu klopt de puzzel pas echt!

Chi = levensenergie
An = ikzelf

Met Chi-An onderneem ik vanuit mijn passie, vanuit mijn innerlijke ik. En dat is ook wat ik mijn klanten wil leren. Zodat niet alleen bij henzelf de energie weer begint te stromen, maar ook in hun business.

Ook de kleuren zijn doelbewust gekozen.

Grijs = balans, het evenwicht tussen yin en yang
Bruin = stabiel, comfortabel, de natuur
Oranje = vriendelijkheid, vrolijkheid, vertrouwen
Blauw = wilskracht, actiegericht

De stenen belichamen niet alleen de balans, waarnaar we allemaal zo hard op zoek zijn.

Voor mij symboliseren ze ook de fundamenten van jouw bedrijf, de eerste stenen die we samen leggen om efficiënter en gestructureerder te kunnen werken.

En ze staan bovendien ook voor de rots in de branding, de steun die Chi-An voor jou is op jouw pad.

 

En ook het Chinese symbool voor ‘chi’, of , geeft een extra dimensie. Voor mij weerspiegelen de lijnen de bochten van het leven, van mijn leven. Geen enkel pad is een rechte lijn die je van A naar B brengt. Wel is het een weg met heel wat zijwegen, afslagen. Soms lijkt het zelfs alsof we terug bij af zijn. Maar blijkt alles met elkaar verbonden te zijn waardoor je toch vooruit blijft gaan op jouw levenspad.

Om af te sluiten wil ik graag nog even Hans Peter Roel citeren. Ik ontdekte pas vorig jaar zijn boeken ‘De vierde dimensie’ en ‘Ki’, waarin perfect verwoord staat hoe ik het leven nu ervaar.

Chi is de levensenergie die ieder mens vanaf de geboorte tot zijn beschikking heeft. Als je een baby vasthoudt weet je wat Chi-energie is. Helaas raken veel volwassenen de toekomst tot de Chi-energie kwijt. Ze leven vanuit hun ratio, niet meer vanuit hun gevoel. Ze raken verstrikt in hun denken, wat de Chi-stroom blokkeert. De bergvolken in de Himalaya leven vanuit hun gevoel in de onderbuik. En juist daar zit bij iedere mens de innerlijke kracht. Vele westerlingen zitten verstrikt in hun denken en hebben op geen enkele manier meer contact met zichzelf of met hun omgeving.

Chi is de levensenergie die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het is onze verbinding met het universum en alles om ons heen. Iemand met een zwakke Chi-stroom voelt zich afgesloten, futloos en zwak. Een langdurig geblokeerde Chi-stroom kan iemand uiteindelijk ziek en / of depressief maken. Een gezonde, onbelemmerde Chi-stroom geeft mensen daarentegen toegang tot hun onbeperkte innerlijke kracht. Door een actieve Chi-stroom voel je jezelf energiek en krachtig. Je kunt meer aan dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Mensen met een actieve Chi-stroom hebben een grote aantrekkingskracht op anderen. Ze voelen zich energieker en opereren vanuit een innerlijke rust.

En zo is voor mij de cirkel rond. De naam, de stenen en de kleuren weerspiegelen perfect waarvoor mijn bedrijf staat. Samen met ondernemers zoals jij op zoek gaan naar jouw passie, zodat jij jouw doelen kan realiseren door efficiënter en gestructureerder te werken. Vanuit jouw levensenergie die in balans is.

Hans-Peter-Roel-met-An-De-Saedeleer

Zit er een speciale betekenis achter jouw bedrijfsnaam? Vertel het me gerust hieronder.

0478 873 879

Share This