fbpx

Mijn verhaal

Thema

Persoonlijk

Misschien heb je wel al eens een bericht van mij op Facebook of LinkedIn gelezen. Of heb je een van mijn webinars gevolgd. Of misschien ben je heel toevallig hier op mijn website beland … En vraag je je af wie die An De Saedeleer nu eigenlijk is. Want nieuwsgierig zijn we nu eenmaal allemaal, niet?! ?

Lees dan zeker verder, ik vertel je met plezier mijn verhaal. Wie ik ben, wat ik doe en wat me drijft.

Mijn verhaal

Mijn vrienden omschrijven me als eerlijk, loyaal en heel sociaal. Ik ben inderdaad altijd al een echte mensenmens geweest, met een enorme fascinatie voor alternatieve geneeskunde. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de zware nierziekte waarmee ik op mijn 18e werd geconfronteerd. Toen al werd me duidelijk dat het heel belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. En bleek de combinatie van de traditionele geneeskunde en alternatieve behandelmethoden voor mij de ideale aanpak om beter te worden.

Dat is ook de reden waarom ik me na mijn opleiding tot industrieel ingenieur – biochemie ging verdiepen in aromatherapie om te leren hoe de biochemie van planten ons kan ondersteunen. En in de causale voetreflexologie, waarbij op zoek gegaan wordt naar de onderliggende oorzaak van een probleem. Zo kan bijvoorbeeld hoofdpijn (het probleem) tal van oorzaken hebben.

Dat is meteen ook de rode draad in heel mijn verhaal: je hebt een probleem en je gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak om die dan aan te pakken. 

Zo ook in mijn professionele carrière. Ik heb jarenlang voor corporate bedrijven in de chemische, farmaceutische en voedingssector gewerkt. Als Lean & Six Sigma Coach. Lean & Six Sigma kan je eigenlijk het best omschrijven als een schatkist aan tools, tips & tricks die je inzet om je probleem te onderzoeken, te leren begrijpen en daarna de oorzaak ervan weg te nemen. Want door die oorzaak weg te nemen, ga je je systeem, je proces, je organisatie continu verbeteren.

Maar telkens opnieuw zag ik hoe daarbij een essentieel element werd vergeten: de mens. Waardoor de passie voor mijn job stilaan wegebde. Ik wou meer zijn dan een consultant die de theorie kwam uitleggen. Ik wou de nieuwe systemen ook in de praktijk omzetten en integreren in het bedrijf, samen met de mensen die die nieuwe systemen dag in dag uit ook daadwerkelijk moesten gebruiken. Maar die kans kreeg ik zelden.

Na 18 jaar in die corporate wereld, waar ik ellenlange dagen klopte en 24 uur op 24 beschikbaar was, ging het licht dan ook ‘plots’ uit. En geraakte ik op een dag letterlijk mijn bed niet meer uit. Gelukkig lag mijn gsm op het nachtkastje en kon ik mijn moeder bellen om langs te komen en de kinderen naar school te brengen. Daarna belde ik mijn baas op om te zeggen dat ik ‘vandaag’ niet kon komen werken. Want als – ondertussen – alleenstaande mama had ik ook gewoon geen tijd om ziek te zijn. Ik was de enige kostwinner en moest dus brood op de plank brengen.

Maar vandaag werd een week, 2 weken, 3 weken … en nog deed elke spier in mijn lijf pijn. De was opvouwen lukte niet. Het huis schoonmaken lukte niet. Een boek lezen lukte niet. Wat televisie kijken lukte niet. Mijn hoofd was leeg en tegelijk zo vol, ik was helemaal op, fysiek en mentaal. Ik was veel te lang over mijn grenzen gegaan, als werknemer, als partner, als mama. En de balans was helemaal zoek. Met een burn-out tot gevolg.

Om te kunnen herstellen, was het heel belangrijk om op zoek te gaan naar dingen die me energie gaven. Maar ook om duidelijk te benoemen wat me energie kostte.

Tijdens mijn zoektocht naar hoe het anders kon, kwam ik steeds terug bij een aantal zaken waar ik al heel lang mee bezig was. Maar die door de drukte en de chaos van alledag in de vergeethoek waren gedrukt: alternatieve geneeswijzen, de natuur en de mens.

Dus ik ging anders eten, ondersteunde mezelf met aromatherapie en had weer aandacht voor mijn ‘innerlijke ik’, mijn levensenergie, mijn ‘chi’. 

En samen met een loopbaancoach ging ik op zoek naar mijn passie. Al snel werd duidelijk dat die niet in de corporate wereld lag. Ik wou aan de slag met de mens achter alle processen en systemen. Want dat is mijn ware missie: samen met ondernemers zoals jij op zoek gaan naar jouw passie, zodat jij jouw doelen kan realiseren door efficiënter en gestructureerder te werken. Vanuit jouw levensenergie die in balans is.

Omdat ik zelf heb ondervonden hoe belangrijk het is om je passie te vinden. En die balans.

En de beste manier daarvoor was om mijn eigen bedrijf, Chi-An op te richten.

Waarvoor de naam Chi-An staat? De ‘An’ spreekt voor zich, dat is mijn voornaam. De ‘chi’, die komt uit het oosten. En staat voor levensenergie. Zelf gebruik ik ook vaak ‘mijn krachtige ik’ en ‘mijn innerlijke ik’.

Nu bepaal ik zelf wat ik doe en wanneer ik het doe. En ook al zie ik mijn klanten graag, ik ben niet meer 24 uur op 24 beschikbaar. Ik gun mezelf voldoende me-time en tijd met mijn gezin en vrienden. En geniet des te meer van de kleine dingen des levens, zoals de spelletjesavond die we maandelijks met ons zessen hebben. Of een afspraakje met mijn beste vriendin, die alleen om een heel goede reden kan en mag verzet worden. Of een zalig lang melkbad etherische oliën. Of het fietstochtje of de wandeling met mezelf op zondagochtend. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Want het zijn net die dingen die het leven zo mooi en van mij een gelukkige vrouw maken.

Afsluiten doe ik graag met 15 totaal nutteloze, maar leuke weetjes over mezelf.

 • Mijn lievelingskleur is groen. Maar ook 50 tinten grijs kan me wel bekoren.
 • Ik kijk bijna nooit televisie. Doe ik het toch, kies ik voor een programma waarbij ik mijn verstand op nul kan zetten, zoals FC De kampioenen, Thuis of een goede Disneyfilm.
 • Geef mij in de plaats maar een goed boek, ‘De vierde dimensie’ van Hans Peter Roel heb ik in een ruk uitgelezen.
 • Als ik nog maar het woord ‘pasta’ hoor, loopt het water me al in de mond.
 • Mijn favoriete vakantieland is Spanje. Al hoop ik ooit eens naar Nepal te gaan. Er is iets aan dat land wat me triggert.
 • De enige echte choco is Nutella, einde discussie.
 • Ik drink nooit bier, dat is me te bitter. Maar tegen een Italiaans of Spaans wijntje zeg ik geen nee.
 • Ook zoetigheid kan me niet echt bekoren. Op restaurant kies ik daarom liever een voorgerecht dan een dessert.
 • Ik zal ook nooit tweemaal hetzelfde kiezen, ik ontdek graag nieuwe smaken en combinaties.
 • ‘s Morgens drink ik 1 tas koffie. De rest van de dag ben ik een echte ‘theeleut’.
 • Ik verwen mezelf elke week met een saunabezoek.
 • Als ik ‘Happiness’ van Sam Sparro hoor, word ik zelf ook helemaal happy.
 • Mijn beste eigenschappen, eerlijkheid en perfectionisme, zijn tegelijk mijn grootste valkuilen.
 • Een citytrip kan me niet echt bekoren. Geef mij maar de natuur en dan nog liefst de bergen, zowel in de zomer als in de winter.
 • Mijn ultieme droom? Mijn levensenergie in balans. Geen ‘moetjes’, alleen maar ‘magjes’.

Heb je nog vragen? Wil je nog iets over me weten?

0478 873 879

Share This