fbpx

Opleidingen, workshops en gastcolleges

Opleidingen en workshops

Ben je als organisatie of als ondernemer op zoek naar manieren om je continuïteit te waarborgen en je bedrijfsprocessen te optimaliseren?

Lean Six Sigma zorgt ervoor dat je een duurzame verbetering van je bedrijfsresultaat realiseert. Door efficiënter te werken, kortere doorlooptijden te genereren en de klantentevredenheid te vergroten.

Wil je jezelf of je organisatie ook naar een hoger niveau brengen? Kies dan voor een van deze opleidingen.

 • TPM of Total Productive Maintenance
  Om de productieprocessen en kwaliteitssystemen te verbeteren
 • 5S of orde en netheid op het werk
  Om verspillingen op de werkvloer te elimineren
 • In balans dankzij de persoonlijke kant van Lean
  Om je persoonlijke doelen te bereiken en succesen te boeken
 • Stockbeheer
  Voor een optimaal evenwicht tussen voorraadkost en -beschikbaarheid
 • E-mailbeheer
  Voor een opgeruimde mailbox en een gerust gemoed
 • Timemanagement
  Om heldere keuzes te maken en een voldaan gevoel te ervaren na elke werkdag

Deze opleidingen worden zowel incompany als extern aangeboden.

An Desaedeleer Chi-An workshop

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma integreert twee belangrijke verbetermethodes: beter en slimmer werken (met Six Sigma) en gestructureerder en efficiënter werken (met Lean-principes).

Lean heeft zijn oorsprong in de productie. Het werd aanvankelijk zelfs Lean Manufacturing genoemd, aangezien het was afgeleid van het ‘Toyota Productie Systeem’.
Echte Lean-organisaties beperken hun inspanningen niet enkel tot de operationele activiteiten. Deze organisaties worden zich er steeds meer van bewust dat een holistische, systemische aanpak noodzakelijk is. Dit betekent dat de Lean-filosofie en de principes worden toegepast op alle processen. 

Six Sigma is een managementstrategie die oorspronkelijk in 1986 door Motorola in de VS werd ontwikkeld. Inmiddels is het uitgegroeid tot een procesmanagementmethode die in veel verschillende situaties te gebruiken is. Six Sigma leent zich vooral voor het oplossen van problemen waarbij de oorzaak niet meteen voor de hand ligt. Voorwaarde is wel dat de kwaliteit van het betreffende product en/of proces meetbaar is.

Vandaag worden de Lean Six Sigma-principes toegepast in talrijke industrieën, inclusief dienstverlenende bedrijven, de gezondheidssector, overheden en andere organisaties zonder winstoogmerk.

Van timemanagement en agendabeheer over orde en netheid op de werkplek (5S) tot betrouwbaardere productieprocessen. Met Lean Six Sigma til je de prestaties van jezelf en je bedrijf naar een hoger niveau.

Lean Six Sigma is een ideale combinatie van gezond verstand en data

Lean Six Sigma is een ideale combinatie van gezond verstand en data

Voor wie?

Voor iedereen en elke soort organisatie die gestructureerder en efficiënter wil werken.

 

In principe is Lean Six Sigma toe te passen op teams en individuen in ieder type organisatie of elk soort bedrijf. Hoe dat eruitziet, zal natuurlijk wel verschillen. Lean Six Sigma is immers geen doel, maar een middel. Het uiteindelijke doel is een bedrijfscultuur die gericht is op continue verbetering, zonder daarbij het menselijke aspect uit het oog te verliezen. Daarvoor is een bepaalde mentaliteit nodig en een slimme manier van redeneren en communiceren. Zo bereik je duurzame verbeteringen en een hogere kwaliteit.

Van eenmanszaak over kmo tot corporate bedrijven. Welke doelen je ook hebt, met Lean Six Sigma is het gemakkelijker dan ooit om ze te bereiken.

 

Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een verbeterstructuur én tools

Gastcolleges

Wil je als hogeschool of universiteit je studenten leren hoe je Lean concreet kunt toepassen in een organisatie en je persoonlijke leven?
In een gastcollege neem ik de studenten graag mee en deel ik mijn kennis en praktijkervaring over Lean & Six Sigma met hen.

If you always do what you’ve always done,
you’ll always get what you’ve always gotten.

Share This